Recept Krokante kip en vis

(30 stuks)


Ingrediënten:

100 gr gare kip

100 gr visfilet

1 bosuitje

2 tl lichte sojasaus

1/2 tl zout

30 wontonvellen

 

extra:

olie, om te frituren

 

 

 

/ Krokante kip/vispakjes met zoetzure saus recept - Kipgerechten, vis, oriëntaalse

 

 

Bereiding:

Meng de fijngesneden kip, fijngesneden visfilet, het gehakte bosuitje en de sojasaus met het zout. Schep 1 tl van het mengsel op elk wontonvel. Bestrijk de randen licht met water. Vouw ze tot een driehoek. Dep wat water op de linkerhoek van de driehoek. Vouw de rechterhoek naar binnen en vouw de linkerhoek daaroverheen. Druk met de vinger iets aan.

Vul een (frituur)pan voor een derde met olie. Verhit de olie tot 180°C.

Bak de pakjes krokant en goudbruin. Schud de overtollige olie eraf en laat ze op keukenpapier uitlekken (je kunt ze ook stomen).

Serveer met zoetzure saus.